Burse - Fonduri mutuale

Listarea Imsaproiect pe ATS-ul Bursei, un exerciţiu de promovare

Listarea Imsaproiect pe ATS-ul Bursei, un exerciţiu de...

Autor: Adrian Cojocar

25.06.2014, 00:04 137
Imsaproiect Bucureşti (simbol bursier IMSP), firmă cu ca­pital privat românesc care activează ca furnizor pentru marii distribuitori de energie din România, a decis să se lis­teze pe sistemul alternativ al bursei de la Bucureşti pentru a da mai multă încredere potenţialilor parteneri de afaceri şi a atra­ge noi investitori în companie, spun reprezentanţii aces­teia.
 
„După 20 de ani în care am fost o societate închisă sim­ţeam nevoia de a ne deschide faţă de potenţialii clienţi şi in­vestitori. Vrem să inspirăm mai multă încredere şi să găsim par­te­neri noi. Bursa o vedem în primul rând ca un instrument de reclamă şi care uşurează intrarea şi ieşirea din companie. Pen­tru moment nu avem proiecte pe care considerăm că me­rită să le finanţăm cu bani de pe bursă“, spune Petru Santo, prin­cipalul acţionar şi directorul general al Imsaproiect Bu­cureşti.
 
ATS-ul a fost conceput ca o platformă de finanţare a start-up-urilor şi companiilor de talie mică în vederea promovării în viitor pe piaţa reglementată a BVB pe măsură ce acestea îndeplinesc condiţiile de promovare. Cu toate acestea cele patru companii care s-au listat până în prezent pe această platformă, incluzând Transilvania Leasing IFN Braşov, Fides Capital Bucureşti şi Premia Finanziaria, au folosit ATS-ul mai mult ca instrument de a se promova şi de a facilita schimburile de pachete de acţiuni între acţionari, sau atragerea unor investitori noi în companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO