Burse - Fonduri mutuale

Ludwik Sobolewski rămâne şef al Bursei de Valori Bucureşti, chiar dacă i-a expirat contractul

Ludwik Sobolewski rămâne şef al Bursei de Valori...
21.08.2017, 12:02 757

Bursa de Valori Bucureşti (BVB), operatorul pieţei de capital din România, scrie într-un raport că pe 21 august 2017 a expirat contractul de mandat al directorul general Ludwik Sobolewski, dar că polonezul rămâne şef al instituţiei până la o decizie ulterioară a Consiliului Bursei. Vineri şedinţa Consiliului Bursei nu s-a ţinut pentru a aproba prelungirea mandatului din lipsă de cvorum.

„Potrivit raportului curent al BVB, mandatul lui Ludwik Sobolewski rămâne în vigoare. Ceea ce a expirat este contractul (de mandat) şi nu mandatul. Mandatul si contractul, cel care defineşte termenii executarii mandatului, nu sunt unul şi acelaşi lucru”, a explicat BVB pentru ZF.

Decizia privind prelungirea contractului de mandat al Directorului General nu a fost luată în şedinţa Consiliului Bursei, convocată pentru acest subiect în data 18 august 2017, din lipsa de cvorum, menţionează BVB.

Ludwik Sobolewski a fost numit şef al bursei de valori din România în 2013, fiind aprobat de ASF în luna august a aceluiaşi an. El a condus burse de la Varşovia timp de şapte ani, în perioada 2006-2013. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO