Burse - Fonduri mutuale

Metropolitan Life Pensii Private a cumpărat acţiuni Banca Transilvania de 23 mil. lei în luna mai, Romgaz de 4,6 mil. lei şi TTS de 1,3 mil. lei

Metropolitan Life Pensii Private a cumpărat acţiuni...

Autor: Liviu Popescu

05.07.2023, 07:30 750

♦ Metropolitan Life Pensii Private este al treilea cel mai mare fond de pensii private Pilon II după NN Pensii şi AZT Viitorul Tău ♦ În luna mai a fost cel mai activ pe partea de achiziţii la BVB l Nicio vânzare în portofoliu.

Metropolitan Life Pensii Private, care administrează al treilea cel mai mare fond de pensii private Pilon II din România, după NN Pensii şi AZT Viitorul Tău, şi-a suplimentat pe parcursul lunii mai deţinerile pe care le are la Banca Transilvania (simbol bursier TLV), Romgaz (SNG) şi Transport Trade Services (TTS), arată cele mai recente date agregate de Ziarul Financiar.

Astfel, potrivit calculelor realizate de ZF, administratorul fondului cu active de 15,2 miliarde de lei a cumpărat 1,2 milioane de acţiuni Banca Transilvania, ceea ce la un preţ mediu de 19,33 lei pe acţiune înseamnă tranzacţii de aproximativ 23,4 mil. lei.

Fondul are o deţinere de 3,86% din cea mai mare bancă din România în funcţie de activele gestionate. Banca Transilvania are o capitalizare de 14,7 miliarde de lei, arată datele Bursei de Valori Bucureşti.

Aceasta a fost cea mai mare achiziţie realizată de un fond Pilon II în luna mai la Bursa de Valori.

Potrivit platformei desprepensiiprivate.ro, Metropolitan a cumpărat 12% din rulajul lunar cu acţiuni TLV din luna mai de la bursa locală. În 2023 acţiunile TLV s-au apreciat cu 4,5%. În ultima lună acestea au plus 11.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO