Burse - Fonduri mutuale

Micii investitori au marcat profitul la Electrica, ţin Romgaz pentru dividende şi speră la revenirea Nuclearelectrica

Micii investitori au marcat profitul la Electrica, ţin...

Autor: Radu Bostan

21.05.2015, 00:06 1604
Persoanele fizice şi-au redus la jumătate inves­tiţiile în Electrica (EL) comparativ cu momentul listării, însă au ţinut strâns de titlurile Romgaz (SNG) şi au cumpărat masiv la Nuclearelectrica (SNN), de la ofertele publice de acţiuni din 2013 până în prezent.
 
Rapoartele Depozitarului Central către bursă arată cum au evoluat portofoliile inves­ti­torilor individuali într-un an şi jumătate de la lan­sarea ultimului val de privatizări prin bursă, odată cu vânzarea a 10% din acţiunile pro­ducătorului de energie nucleară. În toate cele trei oferte, aşa-numitul „mic retail“ a avut o tranşă rezervată de acţiuni, pe care a putut să subscrie cu un mic discount. Cererea retai­lului a depăşit cu mult oferta de fiecare dată.
 
Însă doar Nuclearelectrica şi Romgaz s-au dovedit interesante ca plasamente pe termen lung pentru masa investitorilor de retail, în timp ce în cazul Electrica persoanele fizice şi-au redus din deţineri după ce au sesizat opor­tuni­tăţi de a marca profitul. Dacă la înche­ierea ofertei publice, în iulie 2014, persoanele fi­zice deţineau 9,7% din acţiunile grupului de dis­tribuţie a energiei, până la 13 mai 2015 pon­derea persoanelor fizice în acţionariat scăzuse până la 5,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO