Miluţ vrea să scoată la vânzare Prefab pentru că „nu se mai construieşte nimic“

28 aug 2014 Autor: Andrei Cîrchelan

Productorul de materiale de con­struc­ţii Prefab Bucureşti (PREH) va fi scos la vân­zare prin licitaţie publică în septembrie, după ce afacerile s-au redus la jumătate, până la 68 mi­lioane de lei în ultimii cinci ani şi pentru că „nu se mai construieşte nimic“, a declarat pen­tru ZF omul de afaceri Marian Petre Miluţ, proprietarul companiei.
 
Prefab este controlată de Miluţ în pro­porţie de 83%, prin societatea Romerica Inter­national. Din acţionariat face parte şi SIF Mun­tenia (SIF4), cu o deţinere de 12,97%. Com­pania are o valoare pe bursă de 97,1 mil. lei.
 
„Scot compania la licitaţie, să o cumpere cine vrea. În momentul de faţă e mult mai rău decât în 1998. Creditul e mult mai scump, nu mai poţi obţine finanţare, iar lumea nu mai vrea să investească, pentru că nu mai are ni­meni încredere. În afară de câteva malluri nu se mai construieşte nimic în ţara asta“, a spus Miluţ. Omul de afaceri spune că a cumpărat compania în 1998 de la statul român contra unei sume, incluzând in­ves­tiţiile, de 2-3 milioane de dolari. Prefab este prin­tre cei mai mari pro­ducători de BCA.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.08.2014

 

Cuvinte cheie:
Prefab
, construire
, scoatere
, vanzare
, bucuresti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide