Finanţe personale

NN Pensii a vândut tot ce avea la SIF-uri şi la Oil Terminal, printre cele mai performante acţiuni de la Bursă

3 oct 2017 Autor: Liviu Popescu

NN Pensii Private, cel mai mare administrator de pensii private din România cu 36% cotă de piaţă, şi-a lichidat în primul semestru deţinerile pe care le avea la patru societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi la Oil Terminal (OIL), cel mai mare operator portuar din România, potrivit raportului semestrial al fondului publicat vineri.

Administratorii de pensii private tranzacţionează acţiuni la bursă în vederea maximizării rentabilităţii investiţiei, însă vânzarea acţiunilor la patru SIF-uri şi la Oil Terminal pare surprinzătoare în contextul în care aceste cinci acţiuni s-au apreciat în şase luni cu mult peste indicele BET.

NN Pensii Private nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei ZF cu privire la un punct de vedere asupra lichidării deţinerilor la SIF-uri şi la Oil Terminal.

Oil Terminal a adus în primele şase luni cu tot cu dividende un randament de 69%, printre cele mai bune evolu­ţii de la bursa românească.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.10.2017

 

Cuvinte cheie:
Finante personale
, NN Pensii
, actiuni
, Bursa
, SIF
, Oil Terminal
, pensii private
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide