Burse - Fonduri mutuale

Nouă rundă de scăderi la bursă: Chiar dacă piaţa a avut marţi o revenire pe linie, miercuri, bursa a trecut din nou pe roşu

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

28.09.2022, 11:25 530

Indicele BET se deprecia cu 1% la începutul sesiunii de trading de miercuri, 28 septembrie, şi ajungea la un declin de 18,4% de la începutul anului încoace, arată datele Bursei din Bucureşti.

De altfel, toţi indicii de la BVB erau pe minus, prefigurând o nouă şedinţă „roşie” pentru piaţa locală de capital.

Indicele de referinţă a început săptămâna cu evoluţii de minus 2,53% luni şi plus 1,42% marţi, fiind pe minus cu 5,6% în ultima săptămână, respectiv 13,6% în ultima lună.

La ora publicării ştirii, cele mai mari scăderi erau înregistrate de transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz (-2,4%), transportatorul fluvial Transport Trade Services (-2,3%) şi Grupul Financiar Banca Transilvania (-2%). Acţiunile Electrica erau pe minus cu 1,9%.

Bursa de Valori Bucureşti şi Digi Communications creşteau cu 0,6%, respectiv 2%.

Astăzi, evoluţia indicelui BET pare să se apropie de dinamica indicelui Stoxx 600, care urmăreşte dinamica a 600 de companii din economii precum Belgia, Norvegia, Regatul Unit şi Austria, cel din urmă depreciindu-se cu 1,2% la startul şedinţei de tranzacţionare.

În vestul continentului, indicii CAC 40 din Paris şi DAX 30 din Frankfurt scădeau cu 1,1%, respectiv 1,4%. Contractele futures din SUA coborau cu 0,5%-1%, potrivit MarketWatch.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO