Burse - Fonduri mutuale

Scăderile se accentuează luni la Bursa de Valori Bucureşti: BET, în coborâre cu 2,5%. Declinuri de 7% pentru Aquila şi 6% în cazul TeraPlast. MedLife, minus 5%

Scăderile se accentuează luni la Bursa de Valori...

Autor: Eduard Ivanovici

27.09.2022, 00:05 475

Cu 2,5% s-a depreciat indicele principal BET la finele sesiunii de tranzacţionare de luni, la un minim din primăvara lui 2021 încoace. Într-o şedinţă în care investitorii par a fi capitulat, presiunile de pe plan extern – precum riscurile recesioniste, inflaţia record şi posibilele intervenţii mai agresive ale băncilor centrale –  i-au determinat pe investitori să arunce prosopul. Culoarea roşie a fost chiar mai aprinsă decât în timpul crizei Covid-19 din martie 2020, iar un broker spune că este posibil să fie doar începutul.

În topul scăderilor s-au aflat com­pania de distribuţie şi logistică Aquila (-7%), producătorul de materiale de construcţii TeraPlast (-6,4%), operatorul privat de sănătate MedLife (-5%) şi transportatorul naţional de gaze naturale Transgaz (-4%).

Singurele companii din BET care au înregistrat creşteri au fost Bursa de Valori Bucureşti (BVB), Transelectrica (TEL) şi Fondul Proprietatea (FP), cu aprecieri de 1,25%, 0,3%, respectiv 0,1%, tranzacţiile fiind cuprinse între 175.000 de lei şi 2,1 milioane de lei. Per total, segmentul de acţiuni al Bursei a afişat un rulaj de 46,3 milioane de lei, conform BVB.

„De abia acum se simte panica şi este posibil să fie doar la început. Totuşi, volumele relativ reduse pot indica faptul că fondurile rămân încă pe poziţii. E greu de estimat ce o să se întâmple în continuare, dar perioada rămâne una complicată“, spune Antonio Oroian, broker al Goldring.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO