Burse - Fonduri mutuale

Nuclearelectrica la doi ani de la ofertă: investitorii au marcat pierderi de 25%

Nuclearelectrica la doi ani de la ofertă: investitorii...

Autor: Radu Bostan

16.09.2015, 00:07 1197

Nuclearelectrica (SNN), care a deschis în 2013 valul de noi listări pe bursa de la Bucureşti după o pauză de cinci ani, s-a dovedit un pariu greşit.

Declinul consumului şi al preţurilor pe piaţa energiei alături de taxele introduse de guvern peste noapte au transformat acţiunea SNN, descrisă în momentul ofertei drept un titlu ce va avea o evoluţie stabilă asemeni unei obligaţiuni, într-o investiţie care a muşcat 25% din banii investitorilor.

De la ofertă până în prezent, capitalizarea bursieră a companiei a scăzut cu un miliard de lei, iar acum Nuclearelectrica valorează 2,1 miliarde de lei.

Anul acesta, acţiunile au mai scăzut cu 11%, din cauza preţurilor mici la energie şi a persistenţei taxei „pe stâlp“.

„Perspectiva acţiunii depinde de aşteptările privind creşterea profitului, iar acestea depind de evoluţia preţurilor energiei. Pe partea de costuri cel mai important impact ar trebui să vină de la eliminarea taxei pe construcţiile speciale (circa 62 mil. lei anual) prevăzută pentru anul 2017“, spune Alexandru Combei, analist financiar la Raiffeisen Bank.

Taxa „pe stâlp“ a şters 40% din profitul Nuclear­electrica în 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO