Burse - Fonduri mutuale

O firmă de reciclare a fierului este noul proprietar al combinatului din Câmpia Turzii

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Radu Bostan

16.04.2015, 00:00 317

Silnef SRL, firmă din Braşov specializată pe reciclarea fierului vechi, este noul acţionar majoritar al uzinei Industria Sârmei Câmpia Turzii (simbol bursier INSI), unul dintre combinatele metalurgice are au aparţinut până în 2013 grupului rus Mechel şi care acum este în insolvenţă.

Silnef a devenit principalul creditor al combinatului după ce a preluat titlul asupra creanţelor uzinei către Mechel, iar compania braşoveană a primit astfel dreptul de a propune planul de reorganizare. În conformitate cu planul, capitalul social al companiei a fost redus şi ulterior majorat prin conversia în acţiuni a unei părţi din datoria către Silnef, care a ajuns astfel să controleze 62,8% din titlurile uzinei.

Fostul acţionar principal, un vehicul înregistrat în Cipru şi deţinut de firma locală Invest Nikarom, deţine acum 32,1% din acţiuni, în timp ce participaţia SIF Banat-Crişana (SIF1) a fost diluată de la 11,1% la 4,1%. Următoarea etapă în reorganizarea companiei este fuziunea cu COS Târgovişte (COS), unde principalul creditor este tot Silnef şi al cărei capital va fi restructurat în acelaşi mod. SIF Oltenia (SIF5) deţine 8,9% din COS Târgovişte.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO