Burse - Fonduri mutuale

Oferta iFond a fost suprasubscrisă de 3,5 ori

11.08.2010, 17:38 22

Oferta publică iniţială (IPO) derulată de fondul de investiţiiiFond Financial, care investeşte jumătate din active în acţiuni aleFondului Proprietatea, a strâns peste 7 milioane de lei de lainvestitori, subscrierile fiind azi, ultima zi de derulare, de 3,5ori mai mari faţă de nivelul vizat, potrivit datelorpreliminare.
Oferta IFond Financial este cel mai de succes IPO de la ofertaTransgaz din 2007. Investitorii au subscris de peste 28 de orivaloarea ofertei Transgaz. Principala atracţie în cadrul oferteiTransgaz a fost preţul mic la care s-a derulat oferta dacă se luauîn calcul multiplii de la acea vreme.
Fondul închis de investiţii iFond Financial, administrat desocietatea Intercapital Investment Management, şi-a propus săatragă de la investitori 2 mil. lei prin intermediul unui IPOderulat în perioada cuprinsă între 22 iulie şi 11 august.
Cu banii strânşi din ofertă, fondul va investi 50% din activelesale în acţiuni emise de Fondul Proprietatea, în titluri ale SIF(20% din active), ale Bursei de Valori Bucureşti şi Sibex (15%),acţiuni ale băncilor (10%) şi în titluri ale altor emitenţi dinsectorul financiar (5%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO