Burse - Fonduri mutuale

Oil Terminal îşi majorează capitalul cu terenurile statului în pofida protestelor FP. Acţiunile scad cu 3%

Oil Terminal îşi majorează capitalul cu terenurile...

Autor: Liviu Popescu

12.10.2016, 00:03 275
Operatorul portuar Oil Terminal (OIL), controlat în proporţie de 59,6% de stat, şi-a majorat capitalul social cu 261 mil. lei, la 319 mil. lei, chiar dacă o parte din această sumă, respectiv 156 mil. lei, aport în natură, era contestată de Fondul Proprietatea. Cu circa 6% deţinere din Oil Terminal, FP susţinea că majorarea capitalului cu terenuri este o sumă mare întrucât raportul de evaluare nu ţinea cont de costurile de depoluare a terenurilor respective. FP voia ca acţionarii Oil Terminal să aprobe realizarea unui nou stu­diu privind eva­luarea celor trei terenuri din Constanţa. Însă aceştia nu au votat acest aspect.

Ieri, în a doua parte a zilei, acţiunile OIL s-au depreciat cu până la 3%, la 0,096 lei.

Aportul în numerar din partea celorlalţi acţionari este de 105 mil. lei, printr-un număr maxim de un miliard de acţiuni care vor fi oferite spre subscriere celorlalţi acţionari în exercitarea dreptului de preferinţă. Rata de subscriere este de 4,481. Astfel, fiecare acţionar existent înscris la data de înregistrare poate subscrie la fiecare acţiune deţinută 0,085704 acţiuni nou emise.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO