Burse - Fonduri mutuale

Oltchim menţine în septembrie o treime din angajaţi în şomaj tehnic, din lipsa capitalului de lucru

26.08.2011, 14:42 157

Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) va menţine în şomaj tehnic şi în septembrie o treime din angajaţi, din cauza lipsei materiei prime şi a capitalului de lucru, după ce în august a redus activitatea la 30% din capacitate şi a trimis un procent similar de salariaţi în şomaj tehnic.

Combinatul chimic va trimite în septembrie în şomaj tehnic 1.161 de salariaţi, după ce între 10 şi 31 august a decis să trimită 1.025 de oameni. Vor fi afectaţi atât angajaţi care lucrează la combinatul din Râmnicu-Vâlcea, cât şi la divizia Petrochimică din Bradu, Argeş, potrivit unui comunicat trimis, vineri, Bursei de Valori de către combinatul chimic.

În prezent compania are un număr total de 3.454 angajaţi.

"Trimiterea în şomaj tehnic a salariaţilor din serviciile funcţionale se poate face prin rotaţie pentru a asigura continuitatea şi competenţa în rezolvarea problemelor specifice fiecărui loc de muncă", se arată în comunicat.

Suspendarea contractelor individuale de muncă se va face pe întreaga lună septembrie, iar în acest timp salariaţii vor rămâne la dispoziţia angajatorului, compania având oricând posibilitatea să dispună reluarea activităţii în condiţii nnormale de lucru.

"Pe durata suspendării contactelor, salariaţii beneficiază de o indemnizaţie de 80% din salariul de bază al fiecăruia, corespunzător locului de muncă ocupat", se precizează în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO