Burse - Fonduri mutuale

Păgubiţii Harinvest au o lună să depună cererile de compensare

Ştefan Chirtu este directorul executiv al Fondului de Compensare, care va despăgubi clienţii Harinvest. Mediafax Foto

Ştefan Chirtu este directorul executiv al Fondului de Compensare, care va despăgubi clienţii Harinvest. Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

19.09.2014, 00:04 255

Începând de joi 18 septembrie, in­ves­ti­torii pot depune cereri de com­pen­sare la administratorul judiciar AMT Servicii Insolvenţă, situat în Str. Unirii nr. 30, etaj 1, municipiul Craiova, jud. Dolj, du­pă formatul pe care îl găsesc pe site-ul FCI www.fond-fci.ro. Aceasta este prima etapă în procedura de com­pen­sare Harinvest S.A. Plata com­pen­sa­ţiilor, în limita plafonului legal de 20.000 de euro, se va efectua în cel mai scurt timp posibil, după aprobarea lis­tei de plată de către fond, a mai anunţat FCI.

Cazul investitorilor păgubiţi de la fir­ma de brokeraj Harinvest a intrat în atenţie anul trecut, când aceasta nu a re­uşit să deconteze o tranzacţie de 500.000 de euro din lipsă de fonduri. Ulterior ASF a efectuat un control şi a de­pistat mai multe nereguli pentru care mai multe persoane au fost amendate cu suma totală de 618.500 de lei. Cli­enţii Harinvest s-au trezit însă fără ac­ţiuni şi bani în conturi. ASF a obligat tot­odată acţionarii Harinvest să lichi­de­ze societatea sau să-i modifice obiec­tul de activitate după ce a suspendat în prealabil activitatea acesteia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO