Burse - Fonduri mutuale

Patronul magazinului Unirea a luat 14% din InterContinental

13.11.2008, 19:15 172

Omul de afaceri Dan Adamescu, proprietarul magazinului Unirea din Capitala si al companiei de constructii Baumeister, a intrat in actionariatul hotelului InterContinental din Capitala cu o participatie de 14%, pentru care a platit circa 3 milioane de euro, potrivit raportarilor transmise Bursei de Valori Bucuresti.
Aceasta tranzactie stabileste valoarea InterContinental la 20 de milioane de euro, cu mult sub evaluarea facuta de DTZ Echinox, potrivit careia hotelul valoreaza 70 de milioane de euro. Familia Adamescu nu este straina de investitiile in domeniul hotelier, avand in proprietate pana din 2006 hotelul Rex din Mamaia, care a fost achizitionat de la familia Paunescu. Familia Adamescu nu a putut fi contactata pana la inchiderea editiei.
Anuntul privind intrarea lui Adamescu in actionariatul InterContinental vine dupa ce in aceasta saptamana trei fonduri de investitii au iesit din actionariatul hotelului, in urma unor tranzactii derulate pe Bursa RASDAQ.
Principalul vanzator a fost fondul de investitii american Julius Baer International Equity Fund, care si-a lichidat intreaga participatie de 7,52% detinuta in cadrul companiei hoteliere pentru circa 1,6 mil. euro. Fondul cumparase actiunile in iunie 2007, pentru suma de 5,1 mil. euro, astfel ca a marcat o pierdere de 3,5 mil. euro.
Hotelul InterContinental este controlat in proportie de 49% de un om de afaceri strain, necunoscut in Romania - Thomas Moser. Acesta este de altfel si presedintele Consiliului de Administratie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO