Burse - Fonduri mutuale

Peter de Boer, membru CA & IR Manager, DN Agrar: Nu ne gândim să trecem pe piaţa principală înainte de 2025. În acest moment compania noastră este prea mică, chiar dacă suntem foarte profesionişti

ZF Capital Market Summit, 3rd edition

Peter de Boer, membru CA & IR Manager, DN Agrar: Nu ne...

Autor: Valeriu Dănilă

18.03.2024, 17:11 256

Compania DN Agrar nu ia în considerare trecerea pe piaţa principală a BVB înainte de anul 2025, deoarece capitalizarea acesteia este prea mică, a declarat Peter de Boer, membru CA & IR Manager, DN Agrar în cadrul ZF Capital Market Summit, 3rd edition.

„Nu ne gândim să trecem pe piaţa principală înainte de 2025. În acest moment compania noastră este prea mică, chiar dacă suntem foarte profesionişti”.

Peter de Boer explică planurile de investiţii ale companiei DN Agrar, şi anume construcţia unei noi ferme.

„Valoarea noastră de piaţă fluctează între 50 şi 60 de milioane de euro. Am adoptat o strategie clară pentru a atinge o capitalizare de 100 de milioane de euro. Avem un plan de investiţii care presupune construcţia a încă unui ferme, lucru care ne face unul dintre principalii juctători din Europa pentru producţia de lapte. Noua fermă va fi construită pentru 5.000 de animale şi va produce 100.000 de litri de lapte pe zi, în momentul în care va fi complet operaţională”.

 

Ce a mai declarat Peter de Boer, membru CA & IR Manager, DN Agrar:

Cu privire la raportarea financiară încercăm să respectăm toate standardele ca şi cum am fi pe piaţa principală. Facem acest lucru pentru a oferi cât mai multe informaţii investitorilor, dar şi celor care sunt atraşi de piaţa AeRO.

Avem o finanţare de 9 milioane de euro de la EximBank, care ne va ajuta să creştem în viitor.

Avem o situaţie unde există unele companii care sunt mult prea mici chiar şi pentru piaţa AeRO. Acestea ar putea găsi soluţii mai bune de finanţare în altă parte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO