Burse - Fonduri mutuale

Piaţa este în scădere, însă acţiunile Electrica ating un nou record

Piaţa este în scădere, însă acţiunile Electrica...

Autor: Marius Oncu

11.09.2014, 11:15 907

Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, au scăzut cu 0,1%. BET Plus include cele mai lichide 37 de acţiuni de pe piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi acţiunilor companiilor străine.

Valoarea schimburilor a ajuns la 1,5 milioane de lei (344.200 milioane de euro) până la ora 10:45.

Indicele BET NG al sectorului energetic a stagnat, iar BET FI, format din SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a urcat cu 0,1%.

Cotaţia Electrica a urcat cu 0,5%, la 12,26 lei/acţiune, cu 4 bani peste maximul anterior de 11,22 lei, înregistrat în şedinţa de miercuri. Tranzacţiile cu titluri ale distribuitorului de electricitate au totalizat 206.400 lei.

Cea mai lichidă acţiune a primei ore a fost Fondul Proprietatea, cu schimburi de 1 milion de lei. Preţul acţiunilor Fondul Proprietatea a rămas la acelaşi nivel din închiderea şedinţei de miercuri.

Indicele extins BET XT a stagnat, iar BET BK a crescut cu 0,1%.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Principalele acţiuni europene au început tranzacţiile de joi în creştere, după declinul înregistrat pe parcursul ultimelor patru şedinţe, în timp ce investitorii aşteaptă date noi privind situaţia şomajului din Statele Unite, informează Bloomberg.

Pe marile burse europene, indicele CAC 40 (Paris) a crescut cu 0,2%, DAX (Frankfurt) cu 0,3%, iar FTSE 100 (Londra) cu 0,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO