Burse - Fonduri mutuale

Plasamentul privat prin care Primăria Reşiţa vrea să atragă 17 mil. euro de la investitori începe pe 6 noiembrie şi se încheie pe 17 noiembrie. Listarea, peste două luni

Răzvan Raţ, CEO-adjunct al BRK Financial Group, brokerul care va intermedia emisiunea.

Răzvan Raţ, CEO-adjunct al BRK Financial Group, brokerul care va intermedia emisiunea.

Autor: Eduard Ivanovici

06.11.2023, 07:20 1685

Plasamentul, adresat şi investitorilor de retail, în număr de 149 de persoane Cadrul fiscal, acelaşi ca şi pentru titlurile de stat, respectiv instrumente neimpozabile.

Primăria Reşiţa demarează de astăzi plasamentul privat de obliga­ţiuni municipale verzi prin inter­mediul căruia plănuieşte să atragă 17,2 milioane de euro (86 de milioane de lei) pe zece ani, la o dobândă formată din nivelul Euribor la şase luni plus o marjă fixă în funcţie de interesul investitorilor.

Plasamentul se va încheia pe 17 no­iembrie, iar obligaţiunile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti la două luni de la terminarea acestuia, deci la începutul lui 2024, spune Răzvan Raţ, CEO-adjunct al BRK Financial Group, brokerul care va intermedia operaţiunea. Euribor la şase luni este cotat în prezent la 4,072%. Prin atragerea sumei, primăria reşedinţei judeţului Caraş-Severin vrea să susţină planurile de dez­voltare ale oraşului, care includ reconstruirea unei linii de tramvai, reabilitarea depozitului de tramvaie, cumpărarea a zece autobuze electrice şi altele. „Poate cumpăra şi retailul, el putând subscrie în limita a 149 de investitori. Cadrul fiscal este acelaşi ca şi pentru titlurile de stat“, adaugă reprezentantul societăţii de brokeraj. Altfel spus, obligaţiunile sunt neimpozabile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO