Energie

CVI, companie poloneză de investiţii în obligaţiuni, încheie primul an în România cu două tranzacţii de 32 mil.euro.”Dorim să ne stabilim poziţia de lider pe această piaţă”

CVI, companie poloneză de investiţii în obligaţiuni,...

Autor: Roxana Rosu

21.02.2018, 10:46 497

Credit Value Investments (CVI), companie de investiţii în obligaţiuni private din Polonia, unul dintre cei mai mari investitori din regiunea Europei Centrale şi de Est şi una dintre cele mai mari instituţii europene care investesc în obligaţiuni corporative, a încheiat 2017, primul an de prezenţă pe piaţa din România cu două tranzacţii semnificative, cumulând  investiţii de 32 de milioane de euro.

"România este o destinaţie importantă pentru investiţiile noastre şi dorim să ne stabilim poziţia de lider pe această piaţă, ca partener de încredere al afacerilor româneşti”, a decalrat Rafał Lis, CEO CVI.

Dezvoltatorul imobiliar Impact a emis în iulie 120 de obligaţiuni la purtător de Seria A, cu o valoare nominală totală de 12 milioane euro. Oferta a fost subscrisă în întregime de către CVI. A doua investiţie a fost realizată în noiembrie 2017 de către dezvoltatorul imobiliar, One United Properties, iar în timpul plasamentului privat, CVI a subscris în întregime oferta de obligaţiuni în valoare totală de 20 milioane euro.

Piaţa românească va juca un rol important în strategia de investiţii a companiei în 2018. FMCG, industria şi sectorul imobiliar se numără printre sectoarele şi domeniile de interes pentru CVI în România în 2018.

"Prin decizia noastră de a ne continua angajamentul în România, dorim să ne întărim prezenţa locală, prin creşterea expunerii faţă de economia românească şi afacerile locale. Invităm companiile cu strategii bine definite, proiecte de investiţii robuste, guvernanţă corporativă de calitate, rezultate dovedite şi management de calitate să participe la procesul nostru de investiţii şi să contribuie astfel la dezvoltarea pieţei obligaţiunilor din România", a declarat Ciprian Nicolae, Principal la CVI.

CVI şi-a început activitatea în 2012 şi a devenit rapid lider în domeniul investiţiilor în obligaţiuni private în Polonia şi în regiune. Din 2012, CVI a derulat peste 700 de tranzacţii (dintre care 450 au fost tranzacţii cu obligaţiuni) şi a investit peste 1,6 miliarde euro în Europa Centrală şi de Est.

CVI are în prezent în administrare peste 1,3 miliarde euro, dintre care aproximativ 1 miliard de euro sunt investiţi în obligaţiuni din regiune. Compania intenţionează să dubleze această sumă până cel târziu în anul 2021.

În 2017, CVI a investit în Europa Centrală şi de Est în jurul a 620 de milioane euro, realizând 108 tranzacţii cu obligaţiuni în sectoare precum imobiliar, comerţ, bunuri industriale şi construcţii, servicii financiare, bunuri de consum, tehnologie, media şi telecom, doar dacă menţionăm câteva. Pe parcursul anului,  CVI a analizat aproape 1.000 de propuneri de investiţii din regiune şi a efectuat cu succes investiţii în Polonia, România, Slovacia, Serbia, Finlanda şi ţările baltice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO