Posibila preluare a diviziilor Enel a urcat cu 360 mil. lei valoarea bursieră a Electrica

12 sep 2014 Autor: Roxana Pricop

Acţiunile grupului de distribuţie Electrica (EL) au bătut record după record în ultimele săptămâni, atingând maximul istoric de 12,22 lei/titlu în şedinţa de ieri, investitorii speculând informaţiile că Electrica ar fi interesată de o posibilă preluare a diviziilor grupului italian Enel care se retrage din România.

Electrica a intrat în vizorul investitorilor începând din 26 august, moment din care acţiunile grupului au crescut cu 9,5% până în prezent. Performanţa acţiunilor din ultimele două săp­tămâni este cu atât mai surprinzătoare cu cât în prima lună de tranzacţionare la bursă (4 iulie-4 august), acţiunile s-au corectat negativ cu 2%, neavând o direcţie clară.

Ce a schimbat sentimentul investitorilor faţă de acţiunile Electrica au fost declaraţiile ministrului pentru energie de la finalul lunii august că statul consideră reţele de distribuţie drept active strategice şi că există interes din partea unor companii româneşti pentru preluarea unor părţi din operaţiunile Enel.

„În cazul unei achiziţii, impactul asupra rezultatelor financiare se va vedea rapid, iar pentru investitorii în acţiunile Elec­trica este ca şi cum aceştia şi-ar recupera banii mai repede, a spus Daniela Mândru, analist la casa de brokeraj Swiss Capital.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2014

 

Cuvinte cheie:
Enel
, Electrica
, valoarea bursiera
, actiuni
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide