Burse - Fonduri mutuale

Premiile bursei pentru 2017: Mariana Gheorghe, personalitatea anului. Cel mai bun broker de retail, BT Capital Partners

La Gala BVB, organizată la Ateneul Român, au participat aproape 600 de persoane

La Gala BVB, organizată la Ateneul Român, au participat aproape 600 de persoane

Autor: Dan Grigore Ivan, Liviu Popescu

21.02.2018, 00:05 902

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a premiat luni seară câştigătorii premiilor pieţei de capital pentru activitatea din 2017 în cadrul evenimentului de inaugurare a noului an bursier, care a avut loc la Ateneul Român. BVB a acordat premii la 19 categorii, dintre care patru au fost votate de public.

Mariana Gheorghe, al cărei mandat la cârma Petrom urmează să se încheie în aprilie 2018, a fost desemnată personalitatea anului pe piaţa de capital.

„România merită promovarea la statutul de piaţă emergentă. Părăsesc Petrom cu mare mândrie. Compania a ajuns de reputaţie internaţională şi cu o performanţă pe care mulţi şi-o doresc“, a spus Mariana Gheorghe în cadrul evenimentului.

MedLife, singura reţea privată de sănătate de la bursă, a fost desemnată de BVB drept compania anului 2017. MedLife s-a listat în decembrie 2016, în urma unei oferte de 230 mil. lei.

Irina Răilean, analist financiar senior la Banca Transilvania, a fost desemnată analistul anului 2017.

Premiul pentru cea mai mare creştere a preţului acţiunilor unei companii ce a trecut prin procesul de listare în 2017 a fost primit de Sphera Group, administratorul a peste 100 de restaurante din România.

Grupul care reuneşte francizele KFC, Pizza Hut şi Taco Bell a înregistrat o apreciere de piaţă de 36% în 2017 faţă de preţul de deschidere din ziua listării.

Digi, cea mai mare companie telecom românească, a primit premiul pentru cea mai mare ofertă publică iniţială în 2017, respectiv 944 milioane lei, fiind de altfel cea mai mare ofertă din istorie listărilor antreprenoriale de la Bucureşti.

Nuclearelectrica (60% randament în 2017) a fost recompensată pentru cea mai mare apreciere a valorii de piaţă a unei acţiuni din componenţa indicelui BET, în vreme ce Turbomecanica (215%) a fost premiată pentru cea mai mare apreciere din cadrul întregii pieţe reglementate.

Bittnet Systems a fost distinsă drept cea mai activă companie în 2017 în utilizarea instrumentelor oferite de cadrul bursier, în timp ce Citibank România a fost numită banca custode a anului.

Wood & Company a fost recunoscută pentru performanţă sa de a se plasa pe locul întâi în topul intermediarilor de la Bucureşti în funcţie de cota de piaţă, iar Goldring a fost premiat pentru cele două listări din acest an, AAGES Târgu-Mureş şi Transilvania Broker.

BT Capital Partners a fost desemnată cea mai bună companie de brokeraj de retail în 2017, iar SIF Moldova a câştigat premiul pentru fidelizarea angajaţilor, în timp ce BCR s-a plasat pe primul loc la valoarea tranzacţionată a produselor structurate.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO