Prima săptămână de tranzacţionare cu AAGES Târgu-Mureş, compania cel mai proaspăt listată: acţiunile sunt pe minus cu 2,4%

26 iun 2017 Autor: Liviu Popescu

Acţiunile AAGES Târgu-Mureş au închis prima săptămână de tranzacţionare la 3,74 lei, în scădere cu 2,4% faţă de preţul de închidere de luni pe un rulaj de 859.000 de lei.

Producătorul de echipamente industriale AAGES Târgu-Mureş s-a listat în urma unei oferte fulger de doar două zile în valoare de 5,5 mil. lei şi este prima companie privată listată în ultimul deceniu la Bucureşti care afirmă public că va distribui dividende din rezultatele înregistrate.

Preţul de închidere din ofertă a fost de 3,705 lei, ceea ce înseamnă că investitorii care au cumpărat acţiuni în timpul ofertei desfăşurate la începutul lunii iunie şi le-au vândut în prima şedinţă de tranzacţionare au avut un plus de 3,5%.

În urma ofertei de listare, nouă acţionari persoane fizice şi-au redus sau au vândut complet deţinerile pe care le aveau la producătorul de echipamente industriale.

Capitalizarea companiei era vineri de 37,4 mil. lei, în scădere cu un milion de lei faţă de începutul săptămânii. Veniturile totale ale Aaeges în 2016 au fost de 26,2 mil. lei, mai puţin cu 8,47% faţă de 2015.

Compania a înregistrat în 2016 un profit net de 3,18 mil. lei, în scădere cu 30% faţă de anul precedent.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.06.2017

 

Cuvinte cheie:
actiuni
, mures
, tranzactionare
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide