Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de cabluri electrice Iproeb Bistriţa vrea să obţină credite în valoare de 5,4 mil. euro şi ajutoare de stat de 20 mil. euro

Producătorul de cabluri electrice Iproeb Bistriţa vrea...

Autor: Eduard Ivanovici

06.09.2023, 17:05 313

Acţionarii Iproeb Bistriţa (simbol bursier IPRU), unul dintre cei mai mari producători de cabluri şi conductoare electrice din România, au hotărât în urma celei mai recente adunări generale asupra contractării de către societate a unor credite bancare de 5,4 milioane de euro.

Banii urmează să fie folosiţi pentru finanţarea proiectului de investiţii – „accesare credit bancar în vederea finanţării dotării minimale a procesului de producţie de cabluri şi conductoare pentru a răspunde cerinţelor pieţei”, se arată într-un raport de la Bursă, în care se mai menţionează că societatea plănuieşte inclusiv atragerea unor ajutoare de stat de 20 de milioane de euro.

Iproeb a înregistrat un profit de 5,74 de milioane de lei în primele şase luni ale anului, în urcare cu 18,1% faţă de S1/2022, la afaceri de 87,93 de milioane de lei, plus 10,3% an/an, conform raportului semestrial.

Acţiunile IPRU se tranzacţionează în creştere cu 35,1% anul acesta, pe un rulaj de 2,7 milioane de lei. Evaluată la 79,5 milioane de lei, compania este controlată de Electromontaj Bucureşti, cu 58,8% din capital, urmat de Grupul DD Constanţa (16,8%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO