Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de medicamente Biofarm estimează pentru 2023 o cifră de afaceri de aproximativ 325 milioane lei, în creştere cu 17%, şi un profit net cu 6% mai mare decât rezultatul din 2022

Producătorul de medicamente Biofarm estimează pentru...

Autor: Roxana Rosu

11.05.2023, 11:02 263

Producătorul de medicamente Biofarm estimează pentru 2023 o cifră de afaceri de aproximativ 325 milioane lei, în  creştere cu 17%, şi un profit net cu 6% mai mare decât rezultatul din 2022, când a raportat un câştig de 71 milioane lei, a anunţat joi compania.

De asemenea EBITDA estimată pentru acest an este de 105 milioane lei, cu 16% mai mult faţă de anul trecut.  

„În anul 2022, piaţa farmaceutică a întâmpinat provocări semnificative din cauza creşterii preţurilor la energie şi materii prime, precum şi din lipsa unor produse pentru tratamentul simptomelor de răceală şi gripă. Chiar şi în aceste condiţii am înregistrat rezultate foarte bune si am reuşit să asigurăm stocurile necesare şi să contribuim la acoperirea deficitului de produse de răceală şi gripă prin gestionarea eficientă a producţiei şi distribuţiei. Pentru anul 2023, ne-am propus să ne consolidăm poziţia în piaţă şi avem setate obiective de creştere constantă a cifrei de afaceri într-un ritm accelerat, ca urmare a dezvoltării portofoliului prin extensii de linie sau lansări de produse noi, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

Biofarm a investit peste 44 de milioane de euro până în prezent  în noua fabrică, inaugurată în 2021 în Bucureşti, cea mai mare investiţie greenfield din domeniul farmaceutic din România. Unitatea are peste 10.000 de metri pătraţi şi patru fluxuri de producţie, specializate în comprimate, comprimate filmate, drajeuri, capsule moi, soluţii şi siropuri.

Portofoliul Biofarm acoperă cele mai importante arii terapeutice din divizia Consumer Healthcare (digestiv & metabolic, respirator & ORL, cardiovascular & circulator, sistem nervos, multivitamine), printre brandurile sale fiind Colebil, Triferment, Bixtonim Soluţie, Carmol, Sennalax, Extravalerianic, Carbocit, Biofen Extra, Cavit Junior.

Acţiunile BIO s-au apreciat cu 8,4% de la începutul anului, pe tranzacţii totale de 1,1 milioane lei.

Compania are o capitalizare de 658 mil. lei şi este controlată în proporţie de 51,5% de SIF Muntenia, respectiv 36,7% de SIF Banat-Crişana.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO