Burse - Fonduri mutuale

Producătorul de ţevi industriale Silcotub din Zalău demarează construcţia unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 21 MW, în Călăraşi. Investiţia ajunge la 97 mil. lei, din care 29 mil. lei reprezintă finanţare prin PNRR

Producătorul de ţevi industriale Silcotub din Zalău...

Autor: Cristina Bellu

19.02.2024, 13:12 3997

Producătorul de ţevi industriale Silcotub din Zalău, parte a grupului internaţional Tenaris, controlat de familia italiană Roca, a demarat construcţia unui proiect de producţie a energiei din surse regenerabile solare cu o putere nominală de 19,8 MW, respectiv 21,2 MWp, în Călăraşi.

Investiţia totală ajunge la 96,9 mil. lei, din care 29 mil. lei reprezintă finanţare de la Uniunea Europeană prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar 67,8 mil. lei contribuţie proprie, spun oficialii companiei.

Potrivit acestora, proiectul ar urma să fie construit pe o proprietate deţinută de Silcotub, care este alcătuită din două loturi lipite, respectiv un teren intravilan de 25.000 mp şi unul de 215.000 mp.

“Prin implementarea proiectului se va realiza o producţie brută de energie primară din surse regenerabile de 2.64213 mii tep/an şi o producţie totală de energie electrică din surse regenerabile de 30,713 MWh/an, respectiv de 614,260 MWh în 20 ani”, spun reprezentanţii companiei .

Producătorul de ţevi TenarisSilcotub a fost evaluat în ediţia din 2023 a Topului 100 cele mai valoroase companii din România, realizat de ZF, la 373 de milioane de euro, în creştere cu 16% comparativ cu ediţia anterioară a catalogului. Această estimare poziţionează businessul pe locul 87.

Silcotub S.A. este cel mai important producător român de ţevi fără sudură de diametre mici şi, din 2004, este parte a grupului Tenaris, controlat de familia Roca din Italia, cel mai mare producător din lume de conducte pentru forajul petrolier. Compania este prezentă în nouă oraşe din România şi operează unităţi de producţie complet integrate, de la colectarea şi pregătirea fierului vechi la elaborarea oţelului în Călăraşi, la realizarea de produse tubulare cu valoare adăugată mare la Zalău.

Compania are şi o fabrică de prăjini de pompare în Câmpina şi un centru de servicii logistice în Ploieşti. Silcotub din Zalău a raportat pentru 2022 afaceri de 4 miliarde de lei, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe, şi un număr mediu de 1.791 de angajaţi.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO