Burse - Fonduri mutuale

Profit de patru ori mai mare la Aeroteh în semestrul 1

Profit de patru ori mai mare la Aeroteh în semestrul 1

Autor: Andrei Cîrchelan

20.08.2014, 00:05 369
Producătorul de echipamente hidraulice Aeroteh Bucureşti (simbol bursier AER), controlat de omul de afaceri Dumitru Bănuţ, a raportat un profit de 3,77 milioane de lei în primul semestru, de patru ori mai mare decât rezultatul din aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit raportului semestrial.
 
Compania este singurul producător de echipamente hidraulice din România pentru industria de aviaţie.
 
Afacerile companiei s-au majorat cu 29,6% în prima jumătate a anului, până la 24,69 mil. lei (5,61 mil. euro), în condiţiile în care valoarea totală a producţiei vândute a crescut cu 28%, la 24 mil. lei (5,5 mil. euro), iar veniturile din vânzarea mărfurilor s-au triplat la 650.000 de lei.
 
Printre cei mai importanţi clienţi ai companiei se numără jucători din sectorul aeronautic, precum IAR Braşov sau Eurocopter. Portofoliul de clienţi Aeroteh mai include şi companii active în distribuţia de gaze, cum ar fi Distrigaz Sud, E.ON Gaz Distribuţie, Congaz, Gaz Sud şi Megaconstruct.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO