Burse - Fonduri mutuale

Profitul Broker Cluj s-a stabilizat la circa 200.000 euro pe luna

16.07.2009, 19:57 22

Firma de intermediere Broker Cluj (BRK), singura de acest fel listata pe Bursa, a inregistrat in luna iunie din acest an un profit net de 208.000 euro (circa 874.000 de lei), reducand astfel cu 30% pierderile consemnate in primele cinci luni din acest an. Este a doua luna la rand cand firma inregistreaza profit, dupa ce in luna mai a obtinut un castig similar, de 840.000 de lei.
Rezultatele pozitive s-au datorat atat cresterii valorilor intermediate de casa de brokeraj pe Bursa, cat mai ales reducerii cheltuielilor operate de noua conducere a societatii. Consiliul de Administratie al Broker l-a numit recent pe Grigore Chis in functia de director general, dupa ce in ultimele luni conducerea interimara a fost asigurata de Florica Venter.
Dupa primele sase luni, firma de brokeraj a raportat o pierdere de aproape doua mil. lei (circa 463.000 de euro), fata de un profit net de 2,6 mil. lei consemnat in perioada similara a anului trecut.
"Rezultatele sunt bunicele. Incepem sa functionam normal. Speram ca trendul acesta sa se mentina. Am redus cheltuielile, rulajul a crescut si diferenta dintre ele a fost mai mare. In primul rand am redus cheltuielile cu sucursalele, agentii SSIF au inceput sa devina agenti delegati si s-a impus in aceasta perioada o stare de criza, ca lumea sa fie mai atenta cu castigurile salariale, dar si cu pierderile", a declarat Anton Ionescu, presedintele Broker Cluj.
Societatea de brokeraj a intermediat luna trecuta tranzactii pe Bursa in valoare de 39,5 mil. lei (9,4 mil. euro), in crestere cu 28,6% fata de luna anterioara.
Cu toate acestea si in luna aprilie Broker Cluj a realizat un rulaj chiar mai mare pe Bursa, de 45,8 mil. lei (10,9 mil. euro), insa firma a raportat in aceeasi perioada o pierdere de circa 440.000 de lei (103.000 de euro).
Anul trecut, Broker Cluj a inregistrat o pierdere de 70,6 mil. lei (19,2 mil. euro) ca urmare a deprecierii portofoliului de actiuni pe care societatea le detine pe Bursa dupa ce piata locala a cunoscut in 2008 o cadere de peste 70%.
Societatea a avut activitatea suspendata timp de doua saptamani in februarie, prin ordin al CNVM, ca urmare a descoperirii unei fraude la agentia din Deva, in urma scandalului mai multi angajati si membri din conducere fiind demisi, printre care si Petru Prunea, presedintele si directorul general al firmei.
Actiunile Broker s-au tranzactionat in ultimele saptamani in jurul nivelului de 0,18 lei, capitalizarea companiei fiind de 12,2 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO