Burse - Fonduri mutuale

Prunea a pierdut in instanta lupta pentru conducerea Broker Cluj

Prunea a pierdut in instanta lupta pentru conducerea Broker Cluj
05.07.2009, 18:17 36

Curtea de Apel Cluj a respins la finalul saptamanii trecute cererea lui Petru Prunea (foto), fost presedinte al Consiliului de Administratie si fost director general al societatii de intermediere Broker Cluj, prin care contesta inregistrarea in functia de presedinte al firmei a lui Anton Ionescu, la Registrul Comertului din Cluj. Instanta a respins recursul inaintat de Prunea, iar decizia este irevocabila, potrivit comunicatului trimis vineri Bursei de Valori Bucuresti. Petru Prunea a parasit conducerea Broker ca urmare a sanctiunilor date de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) dupa ce institutia a constatat o frauda la sucursala din Deva.
CNVM a sanctionat la jumatatea lunii aprilie mai multe persoane din cadrul firmei, printre care Prunea si Adrian Ceuca, directorul general adjunct al societatii, carora le-a interzis sa mai activeze pe piata de capital timp de cinci, respectiv trei an. Noul presedinte al CA, Anton Ionescu, este si actionar al Broker Cluj (BRK), cu o participatie de 4,16%, in timp ce Prunea detine si el 3,5% din actiunile firmei de brokeraj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO