Burse - Fonduri mutuale

Prunea: Inca sunt presedinte de drept al Broker Cluj

23.04.2009, 21:28 26

Petru Prunea, care a fost revocat din functia de presedinte al Broker Cluj (BRK) de ceilalti membri ai Consiliului de Administratie, spune ca acestia s-au grabit sa-l schimbe din functie si ca masura incalca statutul societatii.
"Judecatorul delegat al Oficiului Registrului Comertului nu i-a acceptat calitatea de presedinte al Broker Cluj lui Anton Ionescu si el nu e inregistrat nicaieri ca avand aceasta functie. In lege scrie ca pentru a ma schimba din functie trebuie sa se supuna la vot in AGA sa se stie clar daca e Prunea sau nu e Prunea", a declarat Petru Prunea, care spune ca decizia de suspendare a autorizatiei pe 5 ani dictata recent de CNVM se refera numai la functia de director general, nu si la cea de presedinte.
El mai spune ca in actualele conditii, deciziile luate de Anton Ionescu in aceasta perioada sunt nule.
Intre timp, noua conducere a Broker Cluj nu a aprobat cererea unui grup de actionari ai societatii privind revocarea Consiliului de Administratie al societatii si alegerea lor pe baza votului cumulativ, potrivit unui raport emis de firma de intermediere pe Bursa.
Motivul il constituie faptul ca cererea respectiva a fost semnata de un singur actionar, respectiv Mihai Babitchi, care a formulat-o in numele altor 38 de actionari fara insa ca el sa faca dovada imputernicirii sale de catre acestia din urma, se mai arata in comunicat.
Reprezentantii Broker Cluj spun insa ca cererea de revocare a Consiliului de Administratie ar putea face obiectul unei viitoare AGA daca va intruni toate conditiile legale.
Decizia de schimbare a conducerii a venit la scurt timp dupa ce membrii CA au decis sa-l revoce din functia de presedinte pe Petru Prunea, care a condus firma de brokeraj inca de la infiintarea acesteia, in 1994. CNVM i-a sanctionat aspru pe Petru Prunea si pe alti membri din structura companiei, prin retragerea autorizatiilor de a mai profesa pe Bursa pentru o perioada de cativa ani, dupa ce institutia a descoperit o multitudine de nereguli in urma controalelor efectuate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO