Burse - Fonduri mutuale

Raiffeisen vinde obligatiuni Zalau de 23 mil. euro

08.11.2007, 19:50 21

Municipiul Zalau a semnat ieri un contract de finantare pe 23 de ani in cadrul caruia va lansa o emisiune de obligatiuni in valoare de 79,3 mil. lei (23 mil. euro).
Imprumutul este format din linie de credit "bridge loan" cu plafon de 79,3 mil. lei, pe o perioada de 3 ani, ce va fi refinantat prin emisiune de obligatiuni pe piata interna de capital cu o maturitate de 20 de ani si cu aceeasi valoare ca a imprumutului initial.
Produsul financiar a fost contractat cu consortiul format din Raiffeisen Bank si societatea de brokeraj pe piata de capital a acesteia Raiffeisen Capital&Investment. Municipalitatea a fost consiliata de compania VMB Partners.
Linia de credit "bridge loan" si obligatiunile vor avea o dobanda variabila, calculata in functie de dobanda de pe piata interbancara la lei BUBOR la 6 luni la care se va adauga o marja. Dupa trecerea la euro, dobanda variabila este fixata in functie de EURIBOR la 6 luni.
Finantarea urmeaza sa fie destinata unor proiecte ale primariei printre care: lucrari pentru locuinte, amenajare acces carosabil si pietonal, alimentare cu apa, canalizare si iluminat public.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO