Finanţe personale

„Rasdacele“ intrate în ringul bursei au înmulţit cu 92 mil. lei averea acţionarilor

26 feb 2016 Autor: Roxana Pricop

Cele cinci societăţi care s-au transferat anul trecut de pe piaţa RASDAQ pe piaţa reglementată a bursei de la Bucureşti au în prezent o capitalizare bursieră cumulată cu 92 mil. lei mai mare decât cea de dinaintea transferului în ringul principal.

Producătorul de lactate Albalact, producătorul de elicop­te­re IAR Braşov, producătorul de cabluri Romcab alături de Mecanică Fină şi Prebet Aiud sunt companiile care s-au mutat pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti în contextul în care pia­ţa RASDAQ, pe care s-au tranzacţionat de la finalul anilor ‘90, s-a desfiinţat prin lege în octombrie 2015. Prin acest trans­fer aceste companii au intrat pe radarul fondurilor de pensii pri­vate, dar şi al fondurilor străine de investiţii care nu inves­teau în rasdace pentru că respectiva piaţă nu a avut un statut cert.

Cel mai mare câştig din momentul transferului la cota bur­sei până în prezent l-au adus acţiunile Albalact şi cele ale IAR Braşov, care s-au apreciat cu 38%, respectiv cu 22%. Aceas­tă apreciere a însemnat o creştere de 78,5 mil. lei a capitalizării bur­siere a Albalact până la 284 milioane de lei, şi de aproape 20 mil. lei a capitalizării IAR Braşov până la 108 mil. lei.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.02.2016

 

Cuvinte cheie:
Rasdacele
, bursa
, companii
, actionari
, actiuni
, capitalizare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide