Burse - Fonduri mutuale

Responsabilul cu investiţiile în regiune ale fondului suveran al Norvegiei: „Putem investi pe bursa de la Bucureşti o cantitate nelimitată de bani“

György Jaksity, cofondator şi preşe­dinte al Concorde Securities: Pieţele de acţiuni din Europa Centrală şi de Est pot fi atractive pentru investitorii în căutare de oportunităţi profitabile într-un context marcat de rate scăzute sau chiar negative ale dobânzilor

György Jaksity, cofondator şi preşe­dinte al Concorde Securities: Pieţele de acţiuni din Europa Centrală şi de Est pot fi atractive pentru investitorii în căutare de oportunităţi profitabile într-un context marcat de rate scăzute sau chiar negative ale dobânzilor

Autor: Roxana Pricop

19.03.2015, 09:15 1178

Casa maghiară de brokeraj Concorde Securities, care administrează investiţiile din Europa Centrală şi de Est ale fondului suveran al Norvegiei, printre cele mai mari din lume, s-a înregistrat ca membru al bursei de la Bucureşti, mişcare prin care vrea să crească expunerea clienţilor săi pe piaţa locală de acţiuni.

Intrarea în România a celui mai mare broker independent din Ungaria, cu rulaje intermediate cu acţiuni de 1,9 miliarde de euro pe bursa din Budapesta în 2014, are loc într-un context în care lichiditatea scăzută a bursei de la Bucureşti a decimat firmele de brokeraj în ultimii ani.

După primele două luni din acest an, firma cehească Wood&Co conduce în topul celor mai mari brokeri de acţiuni de la bursa din Bucureşti. Spre compa­ra­ţie, cel mai ma­re broker local din 2014, Raiffeisen Bank, a intermediat tranzacţii de 1,4 miliarde de euro, din care o treime reprezintă oferta publică iniţială derulată de Electrica.

„Pe contul de house avem trei miliarde de euro, alături de aceşti bani administrăm conturile clienţilor proprii de private banking. În plus, avem mandat de adminis­trare a investiţiilor fondului suveran al Norvegiei. Putem investi pe bursa de la Bucureşti o cantitate nelimitată de bani“, a spus György Jaksity, cofondator şi preşe­dinte al Concorde Securities.

Firma maghiară funcţionează asemenea unei case de investiţii: are divizie de brokeraj prin care este membru şi al burselor din Varşovia şi din Frankfurt. Anul trecut, Concorde a intermediat tranzacţii de un miliard de euro pe 30 de burse străine, inclusiv România. Concorde operează şi o divizie proprie de asset management cu active de 1,6 miliarde de euro şi un departament de corporate finance.

Prin divizia de asset management, Concorde gestionează inves­tiţi­ile de ordinul a câteva sute de milioane de euro din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, ale fondului suveran al Norvegiei, printre cele mai mari din lume. Pe bursa de la Bucureşti, fondul norvegian are investiţii de 115 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO