Burse - Fonduri mutuale

​Retrasib Sibiu a fost vândut într-o tranzacţie internaţională către o firmă de private equity desprinsă din colosul american J.P. Morgan

​Retrasib Sibiu a fost vândut într-o tranzacţie...

Autor: Liviu Popescu

24.07.2017, 19:21 5310

Retrasib Sibiu (RTRA), listat la BVB, a fost vândut de fondul de investiţii BC Partners, care în toamna anului trecut pierdea cursa pentru preluarea Profi România în faţa Mid Europa, către americanii de la One Equity Partners, o firmă de private equity axată pe sectoare medicale, industriale şi tehnologie din America de Nord şi Europa, desprinsă în 2015 din colosul J.P. Morgan.

Tranzacţia a avut loc la nivel internaţional, BC Partners vânzând întreaga participaţie pe care o avea la SGB SMIT International, companie germană care controlează 67,4% din Retrasib. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. 
SGB SMIT este cel mai mare producător independent de transformatoare de putere. Compania activează în Germania, Olanda, România, Malaezia, SUA. Nemţii intraseră în acţionariatul Retrasib în octombrie 2014.
 
Retrasib Sibiu (RTRA), companie producătoare de transformatoare şi autotransformatoare pentru transportul şi distribuţia energiei electrice, are o capitalizare de 24 mil. lei şi este listată pe segmentul principal de tranzacţionare. 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO