Burse - Fonduri mutuale

Rezultate mixte pentru SIF-urile „pereche“ în august

Rezultate mixte pentru SIF-urile „pereche“ în august

Autor: Roxana Pricop

15.09.2015, 00:03 769
SIF Banat-Crişana (SIF1) a marcat un profit de 3,8 milioane de lei în luna august, în timp ce SIF Muntenia (SIF4), controlată de SIF1 prin intermediul administratorului, dar şi al deţinerilor directe de acţiuni, a raportat o pierdere de 26 milioane de lei luna trecută. Astfel, profitul SIF4 pentru primele opt luni s-a redus la 79 mil. lei.

Luna august a fost ex­trem de agitată pe pieţele financiare interna­ţio­nale din cauza temerilor inves­ti­torilor că prăbuşirea bur­sei chineze ar putea afecta economia mon­dială. Bursa de la Bucureşti s-a depreciat cu 8%, în linie cu scăderile raportate de princi­palele burse europene.

La finalul lunii august, SIF1 a raportat active nete de 1,757 miliarde de lei, în scădere cu 3,8% faţă de luna precedentă. Mare parte din depreciere a fost cauzată de portofoliul de acţiuni co­ta­te în valoare de 1,08 miliarde de lei la 31 august, cu circa 200 milioane de lei mai puţin decât în iulie. Cea mai mare in­vestiţie a SIF1 sunt acţiunile Erste Bank. În august profitul marcat de SIF1 a fost de circa 3,8 mil. lei. Astfel, după primele opt luni, SIF1 raportează un câştig de 51,3 milioane de lei.

SIF Muntenia a încheiat luna august cu active de 1,148 miliarde de lei, în scădere cu 1,6% faţă de luna precedentă. După primele opt luni din an, SIF-ul raportează un profit de 79,1 milioane de lei, cu 26 mil. lei sub rezultatul de la şapte luni.

În august, acţiunile SIF1 s-au depreciat cu 4,4%, iar cele ale SIF Muntenia au scăzut cu 6,5%. Pe 14 august a fost data de înregistrare pentru dividendele de 0,1 lei/titlu pe care SIF1 le plăteşte din profitul pe 2014.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO