Burse - Fonduri mutuale

România a importat uraniu pentru prima dată în istorie. Compania Naţională a Uraniului a rămas fără client după retragerea Nuclearelectrica

România a importat uraniu pentru prima dată în...

Autor: Roxana Pricop

08.02.2016, 00:06 3423
Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) a cumpărat uraniu de pe piaţa externă după ce ar fi reziliat contractul semnat cu Com­pania Naţională a Uraniului din cauza pre­ţului mai mare, potrivit unor surse apro­piate situaţiei.
 
Acum angajaţii CNU, companie de in­teres strategic, ameninţă că vor intra în grevă generală dacă societatea nu le garan­tează locuri de muncă. Într-un comunicat de presă citat de Mediafax, sindicatul CNU susţine că situaţia companiei este gravă, deoarece cele două contracte care asigură veniturile CNU SA nu mai există după ce Nuclearelectrica a reziliat contractul la 29 decembrie 2015, iar Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRS-PS) nu poate încheia un nou contract deoarece în bugetul consolidat aferent anului 2016 nu este pre­văzută suma necesară.
 
Deşi companie listată la bursa din Bucureşti din noiembrie 2013, Nuclear­electrica nu a emis niciun raport pe bursă prin care să anunţe rezilierea contractului cu principalul său furnizor CNU şi nici cu privire la importul de uraniu. Conducerea Nucleaelectrica nu a putut fi contactată ieri pentru comentarii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO