Burse - Fonduri mutuale

Românii cu portofolii de un milion de euro administrate discreţionar vor lunar o rentă, cer conservarea averii şi au apetit pentru dolar

Daniela Vasile, director general adjunct la Certinvest:  În acest an a crescut interesul clienţilor pentru investiţii în dolar, dat fiind avansul semnificativ înregistrat de va­luta americană în raport cu leul.

Daniela Vasile, director general adjunct la Certinvest: În acest an a crescut interesul clienţilor pentru investiţii în dolar, dat fiind avansul semnificativ înregistrat de va­luta americană în raport cu leul.

Autor: Roxana Pricop

22.07.2015, 00:07 5006

Peste două sute de români, persoane fizice şi juridice, au averile de 76 milioane de lei (17 mil. euro) administrate sub formă de conturi individuale de către Certinvest. Cei cu averi mari preferă să retragă lunar pentru traiul zilnic o sumă din câştigul obţinut din investirea activelor, alegând să îşi conserve principalul.

„Clienţii cu portofolii de valori mari, unii cu peste un milion de euro, aleg să retragă lunar o sumă din câştigul contului pentru nevoile curente, în valoare de circa 2.000 de euro, prioritatea lor fiind conservarea sumei iniţiale. Avem 10-15 astfel de clienţi, care retrag lunar o sumă din câştigul portofoliului”, a spus Daniela Vasile, director general adjunct al societăţii de administrare Certinvest.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO