Romgaz creşte presiunea în conducta cu dividende, dar acţiunile au scăzut ieri pe bursă

28 mar 2014 Autor: Adrian Cojocar

Conducerea Romgaz Mediaş (SNG), compania care extrage jumătate din gazele României, a propus acordarea primelor dividende de la listarea societăţii pe bursă, valoarea acestora depăşind profitul preliminar pe 2013 al companiei, însă investitorii au fost reţinuţi ieri la cumpărare, cotaţia Romgaz coborând cu 1,1% pe parcursul zilei.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz Mediaş

Romgaz vrea să distribuie în acest an dividende tota­le în valoare de 990 mil. lei, în timp ce pro­fitul preliminar anunţat de companie pe anul 2013 s-a cifrat la 930 mil. lei.

„Probabil că rezultatul auditat al Rom­gaz pe 2013 este ceva mai mare decât rezultatul preliminar anunţat. Eu esti­mam că va raporta un profit net de 1,1 mld. lei pe anul trecut“, spune Da­niela Mândru, analist la firma de bro­keraj Swiss Capital.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.03.2014

 

Cuvinte cheie:
romgaz
, bursa
, dividende
, actiuni
, companie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide