Burse - Fonduri mutuale

S-au întors zilele bune pe bursă: optimismul investitorilor şi banii care au apărut dintr-o dată în piaţă urcă preţurile acţiunilor tot mai sus

S-au întors zilele bune pe bursă: optimismul...

Autor: Andrei Chirileasa

07.11.2013, 00:08 347

Bursa de la Bucureşti traveresează în ultimele săptămâni cea mai favorabilă perioadă din 2007 încoace: indicii din SUA şi Germania sunt la noi maxime istorice, BNR a redus din nou dobânda la lei, iar oferta Romgaz a scos de la păstrare banii „puturoşi“, care acum caută câştiguri pe bursă.

Indicele BET a înregistrat ieri a cincea zi consecutivă de creştere, iar interesul investitorilor pentru cele mai importante acţiuni cotate s-a menţinut ridicat. Începând din 31 octombrie (ultima zi a ofertei Romgaz) şi până ieri, indicele BET a câştigat 4%, adică aproape cât dobânda anuală pe care băncile locale mari o plătesc în prezent la depozitele în lei.

În urma creşterilor din ultimele zile, indicele BET a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani (peste 6.200 de puncte), iar analiştii apreciază că există factori fun­damentali puternici care să susţină continuarea trendului ascendent şi să ducă indicele BET până la 6.600 de puncte până la finalul anului, ceea ce ar însemna o creştere de încă 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO