Burse - Fonduri mutuale

Se fac sau nu concursuri pentru selecţia directorilor care să conducă execuţia în Autoritatea de Supraveghere Financiară?

Mircea Ursache, vicepreşedintele responsabil de piaţa de capital al ASF / Daniel Dăianu, prim-vicepreşedinte al ASF

Mircea Ursache, vicepreşedintele responsabil de piaţa de capital al ASF / Daniel Dăianu, prim-vicepreşedinte al ASF

Autor: Roxana Pricop

31.05.2013, 10:00 393

Posturile de directori ai departamentelor de specialitate din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) responsabile de controlul unor pieţe financiare de peste 20 mld. euro nu au fost scoase la concurs până în prezent şi sunt ocupate de aceleaşi persoane din fostele comisii de supraveghere, unele dintre ele recomandate politic.

Organizarea de concursuri şi selectarea pe criterii profesionale a directorilor sunt o şansă de a face din ASF o instituţie mai eficientă şi mai performantă decât fostele structuri de supraveghere.

Când Guvernul a decis înfiinţarea noi Autorităţi de Supraveghere Financiară şi desfiinţarea celor trei comisii de supraveghere a dat drept argumente neregulile constatate în activitatea CNVM, responsabilă de piaţa de capital, şi CSA, responsabilă de asigurări. De asemenea, Guvernul a mai motivat că noua instituţie trebuie să fie mai eficientă decât fostele comisii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO