Burse - Fonduri mutuale

Se pregăteşte modificarea legii pieţei de capital

Autor: Andrei Chirileasa

09.09.2010, 23:52 30

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi firma deavocatură Duţescu şi Aso­ciaţii, specializată în problemele pieţeide ca­pital, lansează o dezbatere privind modificarea legii pieţeide capital (Legea 297/2004).
Legea pieţei de capital guvernează funcţionarea burselor de valori,a societăţilor de bro­keraj (SSIF), a societăţilor de investiţiifinan­ciare (SIF) şi a fondurilor de investiţii. De ase­menea,legea stabileşte drepturile şi obli­gaţiile emitenţilor de valorimobiliare şi ale in­vesti­torilor. Actuala lege a fost adoptată în2004, înainte de aderarea României la UE, şi a fost modificatăulterior prin regulamente şi ordonanţe ale CNVM.
Scandalurile din ultimii ani legate de statutul SIF-urilor, delistările unor com­panii sau ofertele publice de preluare şine­respec­tarea drepturilor acţionarilor minoritari arată însă călegea şi completările ulterioare pre­zintă încă lacune, care potconduce la abuzuri de piaţă.
CNVM a invitat la discuţii parlamentari, reprezentanţi aiGuvernului, şefi ai companiilor listate şi ai băncilor locale,brokeri, investitori, avocaţi şi administratori de fonduri. Primadezbatere va avea loc joi, 16 septembrie, la Facultatea de Dreptdin Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO