Burse - Fonduri mutuale

Sebastian Bodu, fostul preşedinte al ANAF, cere în justiţie anularea dividendelor suplimentare distribuite de Transelectrica

Sebastian Bodu, fostul preşedinte al ANAF, cere în...

Autor: Dan Grigore Ivan

02.11.2017, 13:17 531

Sebastian Bodu, preşedinte al ANAF între anii 2005-2007, a cerut în instanţă anularea hotărârii adunării generale din data de 16 octombrie 2017, în care s-a aprobat propunerea statului privind acordarea de dividende suplimentare în valoare de 170,79 milioane lei.

Transelectrica (TEL), deţinută de statul român în proporţie de 58,68%, a distribuit deja în acest an dividende în valoare de 137,88 milioane lei.

“Prin cererea formulată, reclamantul, domnul Sebastian Bodu, solicită emiterea unei ordonanţe preşedinţiale împotriva CNTEE Transelectrica S.A., prin care să se dispună suspendarea hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor nr. 11 din data de 16.10.2017 până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anulare pe dreptul comun. Hotărârea AGA menţionată a fost atacată şi cu acţiunea în anulare pentru nelegalitate, după cum susţine domnul Sebastian Bodu, însă până la acest moment companiei nu i-a fost comunicată, fiind în procedură preliminară de regularizare a cererii”, comunică reprezentanţii Transelectrica.

Capitalizarea bursieră a Transelectrica (TEL) este de 1,927 miliarde lei (419 milioane euro), după ce de la începutul acestui an s-au tranzacţionat acţiuni TEL în valoare de 208 milioane lei, ce au antrenat o depreciere a acestora cu peste 9%, în condiţiile în care indicele BET, referinţa bursei bucureştene, figurează cu un avans de peste 10% în aceeaşi perioadă. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO