Burse - Fonduri mutuale

Şeful bursei propune listarea CEC pentru a aduce România în liga emergentă

Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB

Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB

Autor: Radu Bostan

02.10.2015, 00:05 865
Listarea unui pachet minoritar din CEC Bank, în prezent controlată integral de stat, alături de listarea Hidroelectrica ar putea ajuta bursa de la Bucureşti să urce în liga pieţelor emergente, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, în faţa comunităţii de investitori din New York.
 
Statul ar putea lista pe bursă 20-25% din CEC, asigurând băncii finanţare pentru a se extinde şi a-şi creşte cota de piaţă. CEC avea anul trecut o cotă de piaţă de 7,7% şi se clasa pe locul al şaselea pe piaţă, cu active de 28 miliarde de lei, potrivit datelor BNR.
 
În cazul Hidroelectrica, pachetul listat ar trebui să fie de minimum 20-25% pentru a crea o piaţă secundară de tran­zac­ţionare puternică, asigurând o lichiditate suficientă pe bursă. Statul îşi doreşte să obţină cel puţin 500 mi­lioane de euro în schimbul a 15% din producătorul de energie, astfel că în­treaga companie ar fi eva­luată la 3,3 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO