Burse - Fonduri mutuale

Segmentul principal al bursei, la raport. Topul celor mai mari creşteri de profit ale companiilor cotate

Segmentul principal al bursei, la raport.  Topul celor...

Autor: Liviu Popescu

22.08.2016, 00:07 1588

Sinteza Oradea, care a avut pro­fit în prima jumătate din 2016 mai mare cu 6.790% faţă de S1/2015, Con­strucţii Napo­ca (plus 1.730%) şi VES Sighişoara (392%) ocupă po­diumul celor 75 de com­panii de pe seg­mentul prin­cipal al bur­sei cu cele mai mari variaţii poziti­ve ale rezultatului net.

Un număr de 60 de companii din 75 care şi-au ra­por­­tat rezul­ta­te­le afe­r­ente pri­me­lor şa­se luni au încheiat pe plus, iar din­tre acestea din urmă, 40 au avut o evo­luţie favorabilă a profitului în pri­ma jumătate a anului faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

„În primul semestru al anului s-au re­marcat rezultate foarte bune în zona de construcţii, prin prisma re­zul­tatelor Con­strucţii Na­po­ca, Impact, Te­ra­plast sau Prebet“, scrie Ron­nie Khreis, ana­list la In­ter­ca­pi­tal într-un ra­port al Puls Capital. 

Pe ultimul loc din cele 75 de com­pa­nii de pe seg­men­tul princi­pal în func­ţie de re­zul­ta­tul net este Nu­cle­ar­electri­ca, emitent care in­tră în alcă­tui­rea in­di­celui de referinţă BET, cu pierderi de 38 mil. lei, faţă de un profit de 3 mil. lei în S1/2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO