SIF Transilvania îşi transferă activele de la ING la BRD

27 ian 2014 Autor: Roxana Pricop

SIF Transilvania (SIF3) a desemnat pe BRD-SocGen drept noua bancă depozitară a activelor de 1,075 miliarde de lei, în locul ING Bank care s-a retras de pe segmentul serviciilor de custodie şi depozitare.

Pe parcursul ultimelor trei luni, alte două SIF-uri şi Fondul Proprietatea, care aveau pe ING Bank drept depozitar, au fost nevoite să îşi găsească un nou depozitar.

Mai exact, SIF Banat-Crişana şi Fondul Proprietatea au încheiat contract cu BRD, iar SIF Oltenia a ales pe Raiffeisen Bank drept depozitar. SIF Moldova are drept depozitar pe BRD, iar SIF Muntenia tot pe BRD.

WikiZF: Profilul companiei BRD

WikiZF: Profilul companiei ING Bank

Principalele responsabilităţi ale băncii-depozitar sunt păstrarea în siguranţă a tuturor activelor, calcularea şi certificarea Valorii Unitare a Activului Net (VUAN) pe care SIF-urile o publică lunar, asigurarea că veniturile societăţilor sunt administrate şi calculate conform legii.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.01.2014

 

Cuvinte cheie:
SIF Transilvania
, active
, ING
, BRD

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide