Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania: Listarea COMCM se face anul acesta

06.03.2008, 20:36 20

Actionarii COMCM Constanta se vor intruni la 22 aprilie pentru a discuta din nou majorarea capitalului social cu 21,7 milioane de lei (5,8 milioane de euro), suma mai mica decat cea de 32,9 milioane de lei (8,9 milioane de euro) aprobata in AGA din 17 ianuarie in urma contestatiilor unor actionari minoritari.
SIF Transilvania, care detine 56,4% din titlurile societatii, si Constantin Fratila, posesorul a 40,4% din actiuni, au decis la 17 ianuarie majorarea capitalului cu 32,9 milioane de lei, la 34,9 milioane de lei. Ulterior, unii actionarii minoritari au cerut in instanta anularea deciziilor AGA, acestea urmand sa fie revocate in AGA din aprilie.
Pe ordinea de zi figureaza si divizarea valorii nominale a unei actiuni de la 2,5 lei la 0,1 lei.
Noua majorare urmeaza sa fie efectuata prin incorporarea unor rezerve in valoare de 11,9 milioane de lei (3,2 milioane de euro) si prin aporturi in numerar ale actionarilor in valoare de 9,7 milioane de lei (2,6 milioane de euro).
In urma capitalizarii profitului vor fi emise 119,8 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 0,1 lei/actiune, fiecarui investitor urmand sa-i revina sase titluri noi pentru o actiune detinuta.
Aportul in numerar vizeaza emiterea a 97,8 milioane de titluri cu o valoare nominala de 0,1 lei, pe care actionarii le pot subscrie proportional cu participatia fiecaruia, respectiv 0,7 titluri noi pentru fiecare actiune detinuta.
De asemenea, actionarii vor discuta si transferul titlurilor de pe piata Rasdaq la Categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti.
"Listarea la Bursa va fi realizata pana la sfarsitul anului. Pentru inceput vrem sa intram la Categoria a II-a, mai ales pentru potentialul de dezvoltare pe care il are COMCM", a declarat Floriean Firu, directorul general adjunct al SIF Transilvania, care este si presedintele Consiliului de Administratie al COMCM.
COMCM a incheiat anul trecut cu venituri de 51 de milioane de lei (15,2 mil. euro) si cu un profit net de 7,53 milioane de lei (2,2 milioane de euro).
Actiunile COMCM au fost suspendate de la tranzactionare de pe data de 27 februarie. Ultima tranzactie cu titlurile COMCM s-a realizat la pretul de 295 lei/actiune, capitalizarea companiei fiind de 63 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO