Burse - Fonduri mutuale

Spania se clatină. Bursa de la Madrid a închis la minimul ultimilor nouă ani

Bursa de la Madrid a închis la minimul ultimilor nouă ani şi a tras în jos restul pieţelor europene

Foto: AFP

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

28.05.2012, 20:10 1373

Bursele au fost afectate de informaţii conform cărora autorităţile de la Madrid intenţionează să susţină financiar Bankia, care a cerut un ajutor de stat de 19 miliarde de euro, prin intermediul obligaţiunilor guvernamentale.

Acţiunile tuturor băncilor spaniole au închis în scădere, cel mai amplu declin fiind înregistrat de Bankia, de 13,38%. Titlurile Santander au coborât cu 3,23%, iar BBVA cu 3,39%.

În plus, spreadul obligaţiunilor spaniole pe termen de 10 ani faţă de cele germane de referinţă a atins cel mai ridicat nivel de la crearea euro.

Pe alte pieţe europe, indicele londonez FTSE 100 a stagnat, dar DAX al bursei din Frankfurt a săczut cu 0,26%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 0,16%.

La Atena, indicele general ASE a crescut cu 6,87%, în urma publicării unui sondaj de opinie potrivit căruia partidele care susţin programul de salvare a ţării conduc în opţiunile electoratului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO