Burse - Fonduri mutuale

Surpriza în oferta Digi: preţul a fost stabilit în marja de jos deşi a existat o suprasubscriere de 27 de ori pe retail

Surpriza în oferta Digi: preţul a fost stabilit în...

Autor: Liviu Popescu

12.05.2017, 00:07 5449

Miercuri seară consorţiul de intermediere a listării Digi a stabilit preţul pe o acţiune la 40 de lei, ceea ce a provocat o surpriză neplăcută în piaţă având în vedere faptul că preţul este cu doar 5% peste pragul minim de 38 de lei, iar asta în condiţiile în care cererea de acţiuni Digi a depăşit de câteva ori oferta.

Pentru că au vândut la preţul de 40 de lei, vânzătorii Carpathian Cable Investments - Celest Limited, ING Bank, Yarden Mariuma, Dorina Schelean, Nicuşor Dorel Schelean, Sirian Radu-Traian şi Zoltán Teszár - au pierdut circa 300 mil. lei, dar preţul de 40 de lei se poate dovedi favorabil pe termen mediu posttranzacţionare.

Faţă de preţul minim de 38 de lei, acţionarii vânzători au luat cu 70 mil. lei mai mult.  Analiştii de pe piaţa de capital au păreri diferite faţă de preţul de ofertă de 40 de lei pentru o acţiune Digi, în condiţiile în care interesul investitorilor de retail a fost unul extrem de mare cu o suprasubscriere de 27 de ori, a existat o realocare de 1,1 milioane de acţiuni dinspre instituţionali spre retail, dar chiar în toiul ofertei a apărut şi o anchetă a DNA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO