Burse - Fonduri mutuale

Surpriză: Ştefan Vuza se retrage de la conducerea Chimcomplex. Compania anunţă proces de recrutare

Surpriză: Ştefan Vuza se retrage de la conducerea...

Autor: Tibi Oprea

31.10.2023, 18:28 1074

Chimcomplex (simbol bursier CRC), cel mai mare combinat local de produse chimice din România, a anunţat marţi la Bursa de Valori Bucureşti că Ştefan Vuza se va retrage din funcţia de director general începând cu 31 octombrie 2023.

Compania spune că a iniţiat implementarea strategiei societăţii de recrutare, inclusiv la nivel internaţional, şi de numire a unui nou CEO în următoarele şase luni.

„Reamintim că domnul Ştefan Vuza a preluat conducerea executivă a societăţii pentru un mandat limitat, în scopul asigurării continuităţii şi dezvoltării activităţii companiei într-un context geopolitic şi socio-economic instabil, marcat de numeroase crize şi necunoscute. Urmare a faptului că domnul Ştefan Vuza şi-a îndeplinit obiectivele propuse, asigurând adaptarea companiei la noile şi constantele provocări, ca un pas firesc, domnul Ştefan Vuza a decis că este momentul să se concentreze pe strategia de ansamblu de dezvoltare a companiei din poziţia de membru al Consiliului de Administraţie, urmând că funcţia executivă să fie exercitată separat”, notează Chimcomplex în raportul de la bursă.

În acest context, compania a anunţat că Florian Staicu a fost numit director general interimar, pe o durată de şase luni, începând cu 1 noiembrie 2023 şi până la finalizarea demersurilor de recrutare şi selecţie.

„Domnul Florian Staicu face deja parte din echipa de management a Societăţii şi deţine experienţă, resursele şi calităţile pentru preluarea acestei funcţii interimare şi pentru asigurarea unei tranziţii facile şi eficiente”, a transmis societatea.

Chimcomplex are o capitalizare de 5,7 mld. lei şi este controlată de Ştefan Vuza prin intermediul CRC Alchemy Holding, un vehicul din Amsterdam care deţine 85% din acţiuni. Statul român, prin Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, deţine 8,96%, iar restul acţiunilor sunt la alte persoane juridice (4,73%) şi fizice (1,33%).

Acţiunile CRC înregistrează o scădere de 20,7% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 7 mil. lei, arată datele BVB.

Compania cu două platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea a încheiat primul semestru din 2023 cu un profit net de 49,65 milioane de lei, cu 67,7% sub rezultatul aceleiaşi perioade de anul trecut. Afacerile au scăzut cu 34,7%, la 790 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO