Burse - Fonduri mutuale

Topul companiilor listate la bursă cu cele mai mari disponibilităţi de cash

Topul companiilor listate la bursă cu cele mai mari...

Autor: Radu Bostan

07.06.2015, 14:12 1330

Cele mai mari companii listate la bursa din Bucureşti aveau în conturi, după primele trei luni ale anului, lichidităţi de peste 15 miliarde de lei (3,4 mld. euro), echivalentul a 20% din capitalizarea cumulată a acestora. Semnalul trimis în piaţă este că încă şi-au pus la lucru rezervele de cash, deşi unele dintre acestea au făcut oferte publice de acţiuni pentru a atrage bani de la investitori.

Până când managerii acestor companii vor pune în aplicare un proiect de dezvoltare sau vor prinde curaj şi vor face achiziţii, com­paniile îşi investesc banii în active financiare cu risc redus, care nu aduc decât randamente mici în contextul actual, în care dobânzile la bănci şi obligaţiuni guverna­mentale sunt la mi­nime istorice.

De exemplu, Transgaz (simbol bursier TGN), una dintre cele mai bogate companii de pe bursă, a anunţat recent că va ţine 40 mi­lioa­ne de lei timp de o lună la EximBank, urmând să încaseze un câştig de 0,08%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO