Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica cumpără energie electrică de peste 5 milioane de euro de la Nuclearelectrica

Transelectrica cumpără energie electrică de peste 5...

Autor: Cristina Bellu

20.06.2017, 09:43 328

Transportatorul de energie electrică Transelectrica (TEL) a semnat un contract de 24,6 mil. lei (5,4 mil. euro) cu Nuclearelectrica pentru achiziţia de energie electrică prin intermediul pieţei centralizate a contractelor bilaterale de energie electrică.

„Nivelul dobânzilor penalizatoare corespunde ca procent dobânzii datorate pentru neplata la termen a obligaţiilor către bugetul de stat, pentru fiecare zi de întârziere”, se arată într-un document publicat pe bursă.

Transelectrica, companie deţinută de stat în proporţie de 58,6%, are 2,05 miliarde lei capitalizare, preţul afişat pentru o acţiune TEL fiind de 28 lei, în scădere cu 1,58% faţă de şedinţa precedentă.

Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România, are în structura acţionariatului o participaţie de aproape 82,5% a Statului Român, restul de 17,5% fiind deţinut de alţi investitori.

Capitalizarea companiei este de 1,9 miliarde de lei, iar preţul unei acţiuni la cea mai recentă şedinţă de tranzacţionare era de 6,58 lei, în scădere cu 1,05% faţă de şedinţa precedentă

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO